Pirkiniai prieš šventes

Kai reikia padaryti didelį apsipirkimą, geriausias pasirinkimas yra prekybos centras – nuvažiuoji ir vienu kartu viską nusiperka. Tuo įsitikinti galima bet kada, artėjant šventiniam metui. Štai dabar lankomės mieste, kuriame yra, ką veikti (sostinėje), ateiname į prekybos centrą ir klausiame sutiktų žmonių, kaip jie čia ruošiasi šventėms.

Petras, statybininkas

Apsipirkite šventėms„Kaip visada žmona mane įpareigoja nupirkti pagrindinius dalykus švenčių stalui. Aš perku tai, ko visada būtinai reikia, o ji užsiima labiau tokiais kaip padailinimais. Pas mane viskas ūkiškai – lašiniai, duona, svogūnas. Tai dalykai, kurių man reikia, ir kurių reikia visiems, kad būtų ant stalo tada, kai ateina šventės. Man seniau patikdavo eiti į turgų, bet dabar pasidarė kainos visur vienodos. O kam eiti pas žmones, kur gal bloga higiena, kai čia viskas tikrai švaru. Kartais turguje nusipirkęs kažką gali ir apsinuodyti. Yra mažų vaikų, mums nereikia tokių problemų, kartą jau buvo, kai darželyje apsinuodijo Marytė, dukra mūsų, tai paskui visą savaitę vėmė. Dabar perkame čia, nes ir greičiau, arčiau namų, ir vienu metu viską nusiperkame, ir kažkaip labiau tikime, kad čia bus geresnė kokybė. Todėl prekybos centras ir tampa ta vieta, kur ieškome gėrybių savo stalui“, – pasakoja Petras. Negaišiname vyro, kuris, kaip sako, skuba, nes jau žmona jo nervinasi, ir kalbiname kitą sutiktą žmogų.

Marija, mokytoja

Skaityti straipsnį “Pirkiniai prieš šventes” »

Kokybiški paminklai kapavietėse: kaip pasirinkti?

Paminklai kapavietėmsVisi norime, kad miręs giminaitis ar kitas artimas žmogus ilsėtųsi ramybėje. Dažniausiai stengiamės sukurti jam tokią atmosferą, kuri būtų patraukli tuo atžvilgiu. Paminklai, borteliai ir kapavietėse esančios gėlės padeda visiškai išbaigti šio tipo paruošimą mirusio žmogaus kapui. Daugelis žmonių kreipiasi į profesionalus, kurie stengiasi užtikrinti, kad visa kapavietė atrodytų kuo tvarkingiau nuo pradžios iki pabaigos. Dažniausiai tie žmonės, kurie pirmą kartą susiduria su poreikiu sukurti tvarkingą kapą paprasčiausiai nežino, kaip viskas daroma. Tokiu atveju labai pasitarnauja profesionalai. Vienas iš jų darbų – surasti paminklą, kuris labiausiai tiktų užsakovams ir tuo pačiu gebėtų puikiausiai atspindėti mirusį žmogų. Paminklai teikia daug pasirinkimų, tad iš visų jų tikrai bus įmanoma surasti tokį, kuris labiausiai tiktų visiems. Juolab, tiktų skirtingais aspektais, kuriuos mes paminėsime žemiau.

  1. Kiek pinigų galite skirti paminklui? Jei nusistatysite sumą, kur kas greičiau galėsite surasti jums tinkamiausią variantą. Pigiausi paminklai yra tie, kuriuos perkate jau pagamintus. Jeigu norite, kad pagal jūsų poreikius nutašytų kitą akmenį – teks sumokėti kiek papildomai.
  2. Paminklai pasirenkami ir pagal tai, iš kokios medžiagos pastarieji yra pagaminti. Logiška, kad visada naudojamas akmuo (medis dėl neilgo tarnavimo tapo visiškai atmetamu variantu). Tačiau ir pačio akmens pasirinkimai yra gana platūs. Dažniausiai pasirenkamas yra marmuras, tačiau šiuo metu profesionalai siūlo ir daugiau variantų. Modernios technologijos suteikia galimybę apdoroti net ir pačius kiečiausius akmenis.
  3. Pagalvokite, kokios dydžio paminklo jums reikia. Šiuo atveju viskas dažniausiai priklauso nuo pačios kapavietės dydžio ir išsidėstymo. Pavyzdžiui, faktas yra tai, kad kai kurie žmonės stato tik vieną paminklą, tačiau amžino poilsio vietoje guli net keli asmenys. Tuomet reikia didelio paminklo, kad būtų galima surašyti visų žmonių asmenvardžius. Priešingai – galima pasirinkti kelis mažiukus. Viskas priklauso nuo žmonių norų ir kapavietės išvaizdos. Svarbiausia, kad paminklai būtų funkcionalūs ir ant jūsų būtų galima įžiūrėti asmens vardą ir pavardę.

Skaityti straipsnį “Kokybiški paminklai kapavietėse: kaip pasirinkti?” »