Sena mašina – ar verta važiuoti per technikinę?

DalysTurint labai seną, bet dar visai neblogai važiuojančią mašiną, kuriai jau baigiasi techninės apžiūros galiojimo terminas, tenka svarstyti klausimus, ką su tokia mašina daryti. Viena vertus, pati mašina be technikinės būtų verta gal 100 eurų. Kita vertus, pačios automobiliu dalys būtų gana brangios, tačiau pardavinėjant dalimis tektų pralaukti ilgą laiką, kadangi neaišku, kada kokią dalį kas nupirks. Visgi automobiliu dalys atskirai galbūt būtų vertus net ir 4 kartus daugiau. Tačiau jas išimti, reklamuoti, pardavinėti Trečioji opcija – bandyti pravažiuoti technikinę ir dar 2 metus riedėti Lietuvos keliais su šia mašina. Kalbamės su Aleksandru, kuris kaip tik dabar praėjo vieną senos mašinos techninę apžiūrą.

Kokia jūsų mašinos būklė?

Puiki – važiuoja gerai, nėra sugedusi, ryja mažai kuro. Be to, ji ir labai kompaktiška, todėl visada lengva su ja prisiparkuoti net senamiesčio gatvelėje. Aš ją turiu jau 10 metų, kai pirkau, mokėjau keliolika tūkstančių litų, dabar gal ji kainuotų kokius kelis šimtus eurų. O jeigu be technikinės, tai dar mažiau.

Skaityti straipsnį “Sena mašina – ar verta važiuoti per technikinę?” »

Automobilių nuoma

Daugelis šiandieną pasirenka automobilių nuomą. Tai labai patogu, kada transporto priemonė reikalinga tam tikram laikui. Nuomininkai turi nebrangių ir gerų pasiūlymų. Galite rinktis automobilius tokius, kurie jums patinka. Siūlomos patrauklios kainos, nuoma užsiimančios įmonės gali pritaikyti nuolaidas, siūlomi akcijiniai pasiūlymai. Automobiliu nuoma Kaune, Vilniuje bei kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose siūloma geromis sąlygomis. Keliami tik reikalavimai, kurių reikalauja galiojantys įstatymai. Išsinuomotą automobilį galite vairuoti patys arba nuomotis su vairuotoju. Nuomotojai mielai jums pasiūlys tai, kas labiausiai atitiks jūsų poreikius.

Kas svarbu renkantis automobilių nuomotoją

AutomobiliaiTransporto priemonių nuomą siūlo ne viena įmonė Lietuvoje. Svarbu teisingai pasirinkti, kad netektų nusivilti. Daugelis nuomotojų stengiasi pritraukti klientus mažomis kainomis. Mokėti už automobilių nuomą mažiau, žinoma, nori kiekvienas, tačiau nereikėtų pamiršti ir kitų svarbių dalykų. Nerekomenduojama rinktis nuomotojo, kuris siūlo senas transporto priemones. Galite turėti rūpesčių, kadangi didesnė tikimybė, kad tokie automobiliai gali gesti. Reikėtų pasidomėti galiojančiais draudimais. Nuomotojai įprastai siūlo nuomai automobilius, kurie yra apdrausti. Atsižvelgiant į tai, kur planuojate važinėti, įsitikinkite, kad visur galioja draudimas. Nepamirškite, kad transporto priemonė turi būti ne tik estetiškai graži ir tvarkinga, bet ir techniškai. Automobilių nuomotoją reikėtų rinktis atsakingai, pasidomėti kiek įmanoma daugiau. Nemažai informacijos galima rasti atsiliepimuose. Įprastai klientai rašo teigiamus arba neigiamus. Renkantis automobilį nuomai atkreipkite dėmesį į jums svarbią informaciją (pavyzdžiui, naudojamo kuro rūšis, pavarų tipas, ir kitą). Rekomenduojama rinktis įmonę, kuri siūlo techniškai tvarkingus automobilius, patrauklias kainas ir yra patikima.

Skaityti straipsnį “Automobilių nuoma” »

Kam atiteks butas po skyrybų?

Gyventi NaujamiestyjeManote, kad statybų projektas Vilniuje Naujamiestyje kvepia nauja pradžia, nauju gyvenimu ir labai tinka jaunoms šeimoms? Tiesos yra, tai tikrai yra labai patrauklus šiandieninės jaunos poros ar šeimos pasirinkimas, tačiau Naujamiestis patrauklus jau nebe pirmi metai. Pastarąjį dešimtmetį jis yra ant vis kylančios bangos, tačiau per tą laiką gali tos jaunos šeimos pasidaryti jau ir ne tokios jaunos, o taip pat ir spėti išsiskirti. Kam atiteks nuostabusis butas po skyrybų Naujamiestyje?

Jauna pora atsikraustė į Naujamiestį

Prieš keletą metų jauna pora atsikraustė į savo svajonių butą Naujamiestyje. Kol kiti tik svarsto – jie tą jau padarė. Kol šeimoje buvo santaika, viskas buvo puiku. Naujamiestis kaip rajonas gerai atitiko abiejų lūkesčius, leido mėgautis patogiu gyvenimu miesto centre, gražia aplinka, draugiškais kaimynais. Jeigu būtų buvusi pasirašyta ikivedybinė sutartis, viskas būtų paprasta, ir būtų galima aiškiai pasakyti, kas kam priklauso po skyrybų. Deja, dažniausiai poros vienas kitu pasitiki ir todėl turtų neskaičiuoja, kai viskas būna gerai.

Paskola vieno vyro vardu

Skaityti straipsnį “Kam atiteks butas po skyrybų?” »