Televizoriai ir jų galimybės

Kažkada vien mintis, jog televizoriai gali būti spalvoti ar plokščiaekraniai atrodė atitolusi nuo realybės ir galinti egzistuoti tik fantastiniuose filmuose bei romanuose. Dabar tai tapo mūsų visų kasdienybe. Būtų sunku greitai išvardinti, kiek įvairių pokyčių patyrė šis išradimas, tačiau neįmanoma nesutikti, jog televizoriai pranoko patys save. Kokios šiandieninės jų galimybės bei funkcijos yra labiausiai stebinančios?

SMART TV

Naujas televizoriusPastaruoju metu vis dažniau išgirstame žodžių junginį „Smart TV“. Šiuo pavadinimu pakrikštyti televizoriai, į kuriuos integruotas interneto ryšys. Tai reiškia, jog jums nebūtinas kompiuteris, telefonas, planšetė ar bet koks kitas įrenginys, kuris privalo būti prijungtas prie televizoriaus, jog stebėtumėte tiesiogiai internete transliuojamus vaizdus: galimybę naudotis internetu ir jo funkcijomis suteikia „Smart TV“. Išmanūs televizoriai, kurie turi DLNA funkciją, leidžia tarp televizoriaus ir kompiuterio ar kito įrenginio sukėlinėti nuotraukas, video, muziką bei kitą informaciją. Taigi, jums nebereikia USB rakto ar kitos laikmenos.

Skaityti straipsnį “Televizoriai ir jų galimybės” »

Kur tinka aliuminės durys?

Klausimą, kur tinka aliuminės durys Klaipėdoje, veikiausiai keliate nedažnai, o gal ir niekada apie tai negalvojote. Tačiau, jeigu dirbtumėte durų pramonėje, apie kiekvieną savo prekę mąstytumėte nuolat. Kam ją vertėtų pasiūlyti, kam gi galėtų prireikti šių puikių aliuminio durelių? Tai būtų jūsų nuolatiniai pamąstymai. O jeigu pamąstytume dabar, greitai matytume, kur iš tiesų gali gerai derėti naujos aliuminio durys.

Pilies interjeras

Durys KlaipėdojeKlaipėda – idealus miestas, norint surasti aliuminio durims naujus savininkus. Kadangi senamiestis turi išlaikęs nuostabų akmeninį tipą ir kartais vaikščiodamas ten gali pasijausti it vaikščiotum senoviniame pilies viduje įrengtame miestelyje. Panašų įspūdį kuria Talinas, apjuostas gynybine siena. Negana to, dar Klaipėdos senamiestis yra ir uostamiesčio senamiestis, taigi, visokių senų raudonų plytų pastatų tik daugėja. Būtent seniems į pilis panašiems pastatams netiks įprastos daugiabučiuose dedamos šviesios faneros durys. Jos daug geriau derės senoviškoje aplinkoje, kur iškart aišku, kad tokios durys ten atsidūrė visai ne atsitiktinai.

Šarvuotas namas

Skaityti straipsnį “Kur tinka aliuminės durys?” »

Paranoja ar reali grėsmė: kada reikia saugos paslaugų

Sauga ir kt.Daugybei žmonių saugos paslaugos gali padėti išsaugoti savo turtą ar gyvenimo kokybę, ar netgi gyvybę. Kitiems jos nėra reikalingos, tačiau žmonės siekia saugumo vien dėl vidinio nerimo. Kaip atpažinti, kada įvairių saugumo priemonių iš tiesų reikia, o kada tik tenkinate savo sudirgusios psichikos ambicijas?

Kai gyveni pavojingame rajone

Viena iš situacijų, kada saugos paslaugos yra tikrai neabejotinai reikalingos, tai gyvenimas pavojingame rajone. Jeigu gyvenate pavojingiausiame rajone, aplink nuolat trinasi ir slankioja neaiškios gaujos, taip pat labai dažnai vyksta nusikaltimai, jums jau gal kas nors buvo išbeldę langus – geriausia būtų kraustytis kitur. Bet ne visada tam yra galimybės. Tad jeigu planuojate ir toliau ten gyventi, vertėtų susirūpinti saugumu ir užsisakyti keletą bent pagrindinių paslaugų. Pavyzdžiui, vertėtų užsisakyti filmavimo kameras, kad teritorija būtų stebima. Taip pat reikėtų ir signalizacijos – tuomet nebijosite palikti namų, galėsite išėję iš jų nesiįjaudinti, kad išbels langus ir paims daiktus vagys.

Kai tau grasina

Skaityti straipsnį “Paranoja ar reali grėsmė: kada reikia saugos paslaugų” »