Parama saulės elektrinėms 2020-2021 metais

Paramos galimybę saulės elektrinėms įrengti 2021 metais turėtų apsvarstyti statybų įmonės, kurios šiais ir ateinančiais metais ruošiasi patvirtinti daugiau nei 50 kv. m naujų pastatų statybas. Tokie pastatai pagal naujausius reikalavimus turi atitikti A++ energinio naudingumo klasę, 50 % energijos turi būti išgaunama iš atsinaujinančių šaltinių. Vienas iš finansiškai patrauklių šaltinių yra saulė. Su Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) parama, saulės elektrinė tampa ne itin brangi, greitai įrengiama švarios energijos gamintoja.

Parama saulės elektrinėms fiziniams asmenims

2020 metais buvos skirti 9 mln. eurų paramos saulės elektrinėms individualiuose namuose ir saulės parkuose. 2021 metais, kovo mėnesį laukiamas naujas kvietimas paraiškoms teikti. Taigi, liko ne tiek daug laiko tinkamai pasiruošti.

Parama saulės elektrinėms fiziniams asmenims – 323 euro už 1 kW galios, įrengiant jėgainę nuosavame name ar perkant saulės parke. Su kompensacija galima įsigyti ne didesnę nei 10 kW galios jėgainę, tokios galios tikrai užtenka net ir didelės šeimos ir namo energijos poreikiui.

Skaityti straipsnį “Parama saulės elektrinėms 2020-2021 metais” »

Kvepalai ar tualetinis vanduo: kuo jie skiriasi?

Nuostabus aromatas gali padėti žmogui kur kas labiau savimi pasitikėti ir tuo pačiu atrodyti puikiai net ir tada, kai kasdien dėvimi labai paprasti drabužiai. Kadangi šiuo metu tiek vyriški, tiek moteriški kvepalai yra labai įvairūs, esame tikri, kad kiekvienas ras aromatą, kuris jam labiausiai tinka.

Ir taip pat reikia nepamiršti, kad tiek greta kvepalų taip pat egzistuoja ir tualetinis vanduo, kuris dažiausiai išsilaiko trumpiau, tačiau taip pat maloniai kvepalai. Tad ar yra koks nors skirtumas?

Svarbiausia – išsilaikymo tarpas

Vyriški kvepalaiDažniausiai kvepalai pasirenkami labiau nei tualetinis vanduo dėl to, kad paprasčiausiai tikimasi rasti gaminius, kurie kuo ilgiau dengia odą arba drabužius. Tualetinis vanduo dažniausiai tarnauja labai trumpai ir tai kelia nepatogumų. Juk tenka naudoti labai didelius kiekius, o tai galiausiai gali ne tik suerzinti odą, tačiau taip pat ir reikalauja kur kas daugiau investicijų.

Skaityti straipsnį “Kvepalai ar tualetinis vanduo: kuo jie skiriasi?” »

Formuojame namų interjerą: kur komponuoti sofas ir kampus?

Susikurti skoningą namų interjerą be dizainerių yra kur kas paprasčiau nei kada nors teko pagalvoti. Svarbiausia yra įvertinti savo poreikius, naudinga internete peržiūrėti pavyzdžius ir galiausiai nuspręsti, koks U formos kampas bei kiti baldai labiausiai tinka. Juk svarbu vertinti ne tik stilių, tačiau taip pat ir funkcionalumą bei kitas naudas, savybes, kurios leis džiaugtis skoningai išpuoselėtais namais.

U formos kampas· U formos kampas dažniausiai reikalauja nemažai vietos, tad geriausia jam skirti erdvę, kuri yra kambario viduryje. Tokiu atveju jis gaus tiek vietos, kiek jam reikia ir tuo pačiu pasiekti net ir pačias atokiausias atsisėdimui skirtas vietas bus labai paprasta.

· Nepamirškite, kad visi baldai turi būti derinami tarpusavyje. Pirmiausia namams perkami tokie, kurie yra masyvūs. Štai kampas, sofa bei spintos – patys pirmi. Tik greta jų galiausiai reikia komponuoti kavos staliukus bei kitas smulkmenas.

Skaityti straipsnį “Formuojame namų interjerą: kur komponuoti sofas ir kampus?” »

Priemonės, kurias reikia turėti norint tobulos barzdos

Jei pradėjote galvoti apie barzdos auginimą – puiku, šiuo metu tai itin puikus būdas pakeisti įvaizdį. Barzdos tikrai gali atrodyti puikiai, jeigu jomis tinkamai rūpinamasi. Nors kurį laiką daugelis manė, kad prisižiūrintys vyrai turėtų nuolat skusti barzdą, kartais barzdos formavimas ir prižiūrėjimas pareikalauja daug daugiau pastangų nei jos skutimas. Jei jau pasiryžote turėti gražią barzdą, tikrai verta sužinoti į ką veliamasi! Barzdos priežiūra reiškia ne tik aliejuko naudojimą, bet ir jos formavimą, plovimą ir apsilankymą pas barberius salone.

Barzdos priežiūraKirpimo mašinėlė, kuri padėtų palaikyti norimą barzdos ilgį, ją sulyginti, paformuoti yra būtina. Taip visuomet galima pašalinti per ilgus, išsikišusius plaukelius ir džiaugtis gerai ir stilingai atrodančia barzda. Reikia nepamiršti, kad prireikti gali ir šukų, kuriomis šukuojant bus lengviau matyti, kuriose vietose reikia daugiau pakirpti, kur mažiau. Taip pat ilgesnėms barzdoms šukų gali prireikti bet kuriuo dienos metu. Juk plaukeliai dažnai veliasi ir kuo ilgesnė barzda, tuo dažniau gali tekti ją pašukuoti. Galima rinktis ir tam tikrus šepečius, su kuriais nesunku formuoti vešlesnes barzdas. Puikių produktų rasti galima – https://kosmetikosparduotuve.lt/.

Skaityti straipsnį “Priemonės, kurias reikia turėti norint tobulos barzdos” »

Skirtumas tarp SEO ir Adwords reklamos

Jei jau susidūrėte ir domėjotės internetiniu marketingu, tikriausiai girdėjote tokius dalykus kaip seo paslaugos ir google adwords reklama. Kai kurie žmonės gali netgi pasimesti tarp šių terminų, kadangi jų galutinis tikslas yra vienas ir tas pats – pritraukti naujus lankytojus į jūsų tinklapį iš Google paieškos sistemos. Pabandykime detaliau pasižiūrėti į abu iš šių dalykų ir galbūt jūs geriau suprasite ko jums iš tikrųjų reikia.

Kas yra SEO?

KompiuterisSEO anglų kalba šifruojasi kaip „search engine optimization“, tad išvertus gauname, jog SEO paslaugos optimizuoja jūsų tinklapį paieškos tinklams. Optimizavimo tikslas – geriau atitikti kriterijus, pagal kuriuos Google reitinguoja tinklapius ir tokiu būdu gauti geresnes pozicijas. Geresnės pozicijos, savaime aišku, lemia ir didesnį lankytojų skaičių jūsų tinklapyje.

Kas yra Adwords reklama?

Tai pačios Google valdoma reklamavimosi sistema, kuri leidžia tiesiog sumokėjus pinigus būti matomiems tarp paieškos rezultatų. Tiesa, šiuo atveju, jūsų rezultatas ir bus pažymėtas kaip reklama, o tai gali įtakoti ir potencialių lankytojų susidomėjimą.

Skaityti straipsnį “Skirtumas tarp SEO ir Adwords reklamos” »