Kaip pagerinti sveikatą sportuojant?

Prieš pratybas išsitieskite

MovementlabKiekvieną kartą, kai mankštinatės, padidėja širdies ritmas ir kraujo tekėjimas į raumenis. Jei prieš tai neišsitempsite, raumenys gali sustingti ir skaudėti. Tempimas prieš mankštą padės pagerinti laikyseną ir padaryti jus lankstesnius. Tai taip pat sumažins traumų riziką. Geriausia pasitempti apšilus raumenims ir prieš pradedant treniruotę. Rinkitės tokius tempimo pratimus, kuriuos lengva atlikti, ir daugiausia dėmesio skirkite toms sritims, kuriose laikote didžiausią įtampą, pavyzdžiui, kaklui, pečiams, nugarai ir kojoms. Tempimas neturėtų būti skausmingas. Turėtumėte jausti švelnų raumens tempimą, kuris reiškia, kad jis yra tempiamas, o ne deginimą ar aštrų skausmą. Kiekvieną tempimą turėtumėte palaikyti apie 30 sekundžių ir pakartoti 2 ar 3 kartus. Asmeninis treneris Vilnius ir sporto programa pradedančiajam.

Eikite pasivaikščioti

Vaikščiojimas yra vienas geriausių būdų pagerinti sveikatą mankštinantis. Jis ne tik padeda laikytis rekomenduojamų kasdienio fizinio aktyvumo rekomendacijų, bet ir gali pagerinti nuotaiką bei sumažinti stresą. Tai lengva, galima daryti bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje, tam nereikia daug išankstinio planavimo ar specialios įrangos, jei apskritai reikia. Galite sparčiai pasivaikščioti per pietų pertrauką arba išeiti ilgesniam pasivaikščiojimui į parką ar paplūdimį. Jei pradedate vaikščioti, pradėkite lėtai ir ilgainiui didinkite ištvermę bei greitį. Jei vaikščiosite lauke, taip pat gausite taip reikalingo vitamino D.

Skaityti straipsnį “Kaip pagerinti sveikatą sportuojant?” »

LPG masažai: viso kūno masažas

Kodėl keliaudami turėtumėte išbandyti LPG masažus?

BodylinesLPG masažai yra puikus būdas sumažinti stresą, atsipalaiduoti ir pagerinti nuotaiką, ypač jei planuojate kelionę į judrų ir triukšmingą miestą, pavyzdžiui, Rygą. Kartu su prieinamomis šių neįtikėtinai atpalaiduojančių masažų kainomis neturite jokios dingsties nepasimėgauti vienu iš jų viešnagės Latvijoje metu. Jei į Rygą vykstate kaip turistas, greičiausiai daug laiko praleisite tyrinėdami miestą, mėgaudamiesi šurmuliuojančio didmiesčio vaizdais ir garsais. Dėl to patirsite daug triukšmo, taršos ir bendro kasdienio streso, kuris gali labai pakenkti jūsų fizinei ir psichinei sveikatai. LPG masažas yra puikus priešnuodis nuo visų šių neigiamų padarinių. LPG masažas yra ne tik puikus būdas atsipalaiduoti ir atsikvėpti po įtemptos dienos, praleistos apžiūrinėjant Rygą, bet ir puikus būdas palengvinti fizinius skausmus, kurie galėjo atsirasti kelionės metu. Plačiau: https://bodylines.lt/musu-paslaugos/lpg-masazas-kunui čia.

LPG masažų istorija

Per šimtmečius žmonės naudojo įvairiausius metodus, kad atsipalaiduotų ir palengvintų įvairius skausmus. Nuo senovinės japonų šiatsu praktikos iki švediškojo masažo meno – nuo seno buvo naudojamos įvairiausios technikos, skirtos atsipalaiduoti po ilgos ir varginančios dienos. Pirmą kartą LPG masažai literatūroje paminėti XV a. Tačiau LPG masažai ėmė populiarėti tik XIX a., kai vis daugiau žmonių iš kaimo ėmė keltis į miestą. Miestuose atsiradus naujoms profesijoms (naujiems pragyvenimo būdams), atsirado naujas gyvenimo būdas. Šis gyvenimo būdas labai skyrėsi tiek nuo ūkininkų, tiek nuo miesto darbininkų, todėl vokiškai ir buvo pavadintas "naujosiomis profesijomis". Pirmoji tokio pobūdžio masažui skirta įstaiga buvo atidaryta 1900 m. Berlyne. Ji vadinosi Gasthaus zum Lidder ir joje buvo naudojama angliarūgštė – natūrali medžiaga, išsiskirianti deginant anglis. https://bodylines.lt puslapyje.

Skaityti straipsnį “LPG masažai: viso kūno masažas” »